ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάθειρξη 13 ετών στον επιχειρηματία Φλώρο για την απόπειρα δολοφονίας δικηγόρου

Ενοχους έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον επιχειρηματία Άρη Φλώρο και τους δύο Αλβανούς που κατηγορούνται ότι ευθύνονται για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ Γ. Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014

Οι δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορουμένους και υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως, έκριναν ότι η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου ήταν ένα πληρωμένο συμβόλαιο με αφορμή την διένεξη που είχε προκύψει μεταξύ της εταιρίας Energa και του ΛΑΓΗΕ, τον οποίο εκπροσωπούσε το θύμα.

Το δικαστήριο μετά από πολύωρη διάσκεψη επέβαλλε:

-Ποινή κάθειρξης 23 ετών στον Dulce Olti για τα αδικήματα της ληστείας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

-Ποινή 22 ετών και 3 μηνών στον Bako Arber, για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και διακεκριμένη ληστεία.

Το δικαστήριο δεν έδωσε αναστολή στην έφεση τους, με τους δύο κατηγορουμένους να εκτίουν την ποινή τους και αμέσως μετά να απελαύνονται.

-Ποινή 13 ετών στον επιχειρηματία Αρη Φλώρο, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, με το δικαστήριο να τού χορηγεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι το Εφετείο. Ωστόσο ο επιχειρηματίας είναι ήδη κρατούμενος για το σκάνδαλο της υπόθεσης Energa-Hellas Power.

Στην παρούσα δίκη είχε αρνηθεί ότι ήταν αυτός που έδωσε την εντολή για την απόπειρα δολοφονίας, υποστηρίζοντας ότι τον ενέπλεξαν οι συγκατηγορούμενοι του για τού αποσπάσουν χρήματα.

Εκτύπωση