ΓΕΥΣΕΙΣ

Πουρές αβοκάντο.

Μια ωραία επιλογή για να συνοδεύσετε τα κρεατικά σας ή μπορείτε να μπει στο τραπέζι σε ρόλο ντιπ δίπλα σε τραγανά κριτσίνια.

Υλικά

  • 5 ώριμα αβοκάντο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κρεμμύδι λιωμένο στο μίξερ
  • 1 ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Διαδικασία

Κόβετε κατά μήκος τα αβοκάντο στη μέση. Πετάτε το κουκούτσι και με ένα κουταλάκι βγάζετε τη σάρκα τους από τη φλούδα και τη ρίχνετε σε ένα μπολ. Περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και προσθέτετε το λιωμένο κρεμμύδι.

Μεταφέρετε το μίγμα στο μπλέντερ και το πολτοποιείτε. Αδειάζετε τον πουρέ στο μπολ και αλατίζετε. Προσθέτετε την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύετε απαλά και φυλάτε τον πουρέ στο ψυγείο. Σερβίρετε με κριτσίνια ή ψημένα κομμάτια τορτίγιας.

Συνταγή : Ηλίας Μαμαλάκης Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb
Εκτύπωση