ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η σύζυγος του 52χρονου επιχειρηματία: Μιλούσαν καλά ελληνικά, αντιστάθηκε και τον πυροβόλησαν .

 

Η σύζυγος του 52χρονου επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη έδωσε μια πρώτη εικόνα για το τι συνέβη τα ξημερώματα μπροστά στα μάτια της, όταν οι ληστές πυροβόλησαν.

Η Χαρά Ξυλά είπε στις Αρχές για την επίθεση στο σπίτι της στην Κηφισιά «Μαζί ξυπνήσαμε, είχαμε ακούσει θορύβους. Ο Αλέξανδρος πήγε προς την πόρτα της κρεβατοκάμαρας. Τότε άνοιξε η πόρτα και ήρθε αντιμέτωπος με έναν άνδρα που φορούσε κουκούλα και έναν δεύτερο από πίσω του. Ήταν επιθετικοί, μιλούσαν καλά ελληνικά και του είπαν “κάτσε ήσυχα, δώσε μας τα λεφτά”. Μέσα στο σπίτι υπήρχε ένα μικρό ποσό. Ο Αλέξανδρος προσπαθούσε να τους διώξει. Είδα τον ληστή να χτυπά τον Αλέξανδρο με ένα σιδερένιο αντικείμενο στο κεφάλι. Ο σύζυγος μου συνέχισε να αντιστέκεται και να χτυπά τον ληστή. Τότε είδα τον δεύτερο ληστή να πυροβολεί τον άνδρα μου από πίσω. Επεσε αιμόφυρτος στο πάτωμα και οι ληστές άρχισαν να τρέχουν».

Αυτή ήταν η πρώτη περιγραφή που έδωσε η σύζυγος του Αλέξανδρου Σταματιάδη, που είπε ότι οι δύο δράστες ήταν μετρίου αναστήματος, φορούσαν μαύρα ρούχα και κουκούλες. Είπε δε ότι στη σοφίτα κοιμόταν ο 18χρονος γιος τους.

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 52χρονο επιχειρηματία .
Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης, ο οποίος βρίσκεται στη ΜΕΘ του «Γεώργιος Γεννηματάς» μετά τη φονική επίθεση που δέχθηκε από δύο ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του.

Ο 52χρονος εισήχθη στη ΜΕΘ μετά από το πολύωρο χειρουργείο που πραγματοποιήθηκε χθες στον θώρακα και την κοιλιακή χώρα. Ο άτυχος άνδρας βρίσκεται διασωληνωμένος και σε βαθιά καταστολή με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν κρίσιμη την κατάσταση της υγείας του.

Πού στρέφεται η αστυνομία

Πλέον, οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. έχουν στραφεί στη σκιαγράφηση του προφίλ των ληστών που εισέβαλαν τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας στη μεζονέτα του άτυχου επιχειρηματία, με σκοπό να φτάσουν στα ίχνη τους.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας περιμένουν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ για τους δύο κάλυκες από το πιστόλι των 9 χιλιοστών που βρέθηκαν στο σημείο. ώστε αν το όπλο είναι «καθαρό» ή όχι, ενώ παράλληλα αναζητούν και ίχνη dna στο σημείο της πάλης.

Επιπροσθέτως, οι έρευνες αναμένεται να βασιστούν και στην κατάθεση της συζύγου του κ. Σταματιάδη. Σύμφωνα με τα πρώτα λόγια της, οι δύο άνδρες ήταν μετρίου αναστήματος, φόραγαν μαύρα ρούχα και μιλούσαν άπταιστα ελληνικά. Το τελευταίο στοιχείο ωστόσο δεν αποκαλύπτει την εθνικότητά τους, αφού δεν αποκλείεται να είναι αλλοδαποί που μιλούν καλά ελληνικά

Τέλος, αναμένεται να χρησιμοποιηθούν και τα κυκλωμάτων παρακολούθησης που διαθέτουν σπίτια και καταστήματα στην περιοχή, ώστε να διαπιστωθεί το μέσο διαφυγής των δραστών.

Να σημειωθεί ότι κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι η επιλογή του συγκεκριμένου στόχου δεν ήταν τυχαία καθώς οι εισβολείς φέρεται να γνώριζαν ότι το σπίτι δεν διέθετε σύστημα συναγερμού ή κάμερες.

Εκτύπωση