ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΡΟΣ

Το θέμα της ημέρας :Υπο Διάλυση η Δημοτική Αρχή Πόρου

 

Το θέμα της ημέρας,
που γράφει ο Βασίλης Λαζαρίδης.

Με την οριακή εκλογή του ως Δήμαρχος Πόρου ο Γιάννης Δημητριάδης, έδωσε την ψευδή εικόνα ενός ισχυρού Δημάρχου. Απο τις πρώτες όμως μέρες του στο τιμόνι του Δήμου, διαφάνηκε ότι θα ασκούσε τα Δημαρχικά του καθήκοντα αλαζονικά και με την αντίληψη του Λουδοβίκου ΙΔ, «το κράτος εγώ είμαι » και κατά παράφραση «ο Δήμος είμαι εγώ».

(«Το Κράτος είμαι εγώ», διακήρυττε με αλαζονεία ο βασιλιάς της Γαλλίας, Λουδοβίκος ΙΔ’. Λειτουργούσε ως απόλυτος μονάρχης και δεν του ξέφευγε τίποτα από την εθνική θρησκεία μέχρι και τη συντήρηση των δέντρων. «Η καθυπόταξη ενός μονάρχη στον νόμο του λαού», έλεγε, «είναι η ύψιστη καταστροφή που μπορεί να συμβεί σε έναν ευγενή της σειράς μας». Θέσπισε νέους νόμους, εξαπέλυσε πολέμους, όρισε νέα πλαίσια στην τέχνη και τη λογοτεχνία, όλα με σκοπό να προβληθεί ο ίδιος….) 
Χωρίζοντας στα δύο την κοινωνία του Πόρου ο Γιάννης Δημητριάδης και ιδίως τους επαγγελματίες του νησιού, πίστεψε ότι μπορούσε να εξαφανίσει επιχειρηματικά τους μη ψηφοφόρους του και να δημιουργήσει μια νέα τάξη πραγμάτων στο νησί.
Ματαίως. Παρά τον λυσσαλέο πόλεμο που εξαπέλυσε σε όλο το εύρος των πολιτικών του αντιπάλων, δεν κατάφερε ούτε να τους αφανίσει ούτε να τους καθυποτάξει.
Ούτε βεβαίως κατάφερε να δημιουργήσει νέα » τοπική  κοινωνική τάξη», αφού ποντάρισε σε λάθος ανθρώπους.
Λένε, πως η πλειοψηφία αυτών που τον ακολουθούν, είναι ότι πιο λούμπεν στοιχείο υπάρχει στον Πόρο και έχουν προσκολληθεί στον Δήμαρχο Γιάννη Δημητριάδη προσδοκώντας ατομικά και μόνον οφέλη.
Την πολιτική Δημητριάδη ένοιωσε πολύ νωρίς να της επιβάλλεται από τον ίδιο  Δήμαρχο,η πρώην Αντιδήμαρχος του Αγγελική Μακρή,που αρνήθηκε να υπογράψει έγγραφο που κατά την γνώμη της δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις αδειοδότησης καταστήματος Υγειονομικού ενδιαφέροντος και παραιτήθηκε από την θέση της Αντιδημάρχου που κατείχε.
Στην συνέχεια έφυγε από τον συνδυασμό του Γιάννη Δημητριάδη και παραμένει ανεξάρτητος Δημοτική Σύμβουλος.
Η «εκλεκτή» του Δημοτική Σύμβουλος, Μαρία Βαρβάρου, εκφράζουσα και την τάση στον συνδυασμό του Δημητριάδη του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Στρατηγού, που βοήθησε με νύχια και δόντια στην εκλογή Δημητριάδη,πριν λίγους μήνες παραιτήθηκε του Δημοτικού αξιώματος της. Για λόγους προσωπικούς επισήμως, αλλά κανείς δεν την πίστεψε.
Πρόσφατα  και εκ των πιο σοβαρών Δημοτικών του Συμβούλων,ο Κώστας Δόσκαρης, διαφοροποιήθηκε δημόσια και ψήφισε λευκό σε πρόταση του Δημάρχου για «α la carte» παραχωρήσεις σε καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.
Να σημειώσουμε πως σύντομα η νεοεισελθούσα Δημοτική Σύμβουλος Νάγια Κοράλλη θα χρειαστεί να πάει  στην Γερμανία για τις σπουδές της, απουσιάζοντας περίπου ένα χρόνο.
Άρα θα πρέπει να παραιτηθεί και θα την αναπληρώσει ο Κλείσας.
Αλλά και τουλάχιστον ακόμη δύο δημοτικοί του σύμβουλοι είναι δυσαρεστημένοι από την πολιτική και την συμπεριφορά του Δημάρχου τους και δεν το κρύβουν πλέον.
Αρνητική όμως εικόνα υπάρχει και στην μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων του, που από το ωσαννά έχουν περάσει στο ανάθεμα.
Αυτή είναι η πραγματικότητα του συνδυασμού που είναι Δημοτική αρχή Πόρου και έχει αποδομηθεί εκ των έσω αλλά και στην κοινωνία σε σημείο που δεν έχει γιατρειά.
Τέλος εκτιμάται ότι μέχρι τις Δημοτικές εκλογές, θα έχει επέλθει η οριστική κατάρρευση του Γιάννη Δημητριάδη και της Δημοτικής του Αρχής.
Βασίλης Λαζαρίδης
Δημοσιογράφος
Διευθυντής  mellon.gr
Εκτύπωση