ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠΟΡΟΣ

Ο Δημήτρης Γρίβας απαντά στο δημοσίευμα  «Δημοτικές εκλογές 2019 : Κούρσα για έναν;

Απάντηση σε άρθρο με τίτλο «Δημοτικές εκλογές 2019: Κούρσα για έναν;» τοπικού site, απέστειλε το μέλος του Λιμενικού Ταμείου Πόρου Δημήτρης Γρίβας, που κοινοποίησε και σε μας, επειδή τo αναδημοσιεύσαμε. Κρίνουμε πως έχει μεγάλο ενδιαφέρον η απάντηση Γρίβα και την δημοσιεύουμε ολόκληρη.
Διαβάστε την:

Σχετικά με το άρθρο σας της 23/02/2018 με θέμα « Δημοτικές εκλογές 2019: Κούρσα για έναν» έχω να επισημάνω τα εξής:
Ξεχνάτε και σας υπενθυμίζω οτι εκτός από την κα. Βαρβάρου, τον κ. Δημητριάδη και την παράταξή του έχει εγκαταλείψει η κα. Μακρή πρώην Αντιδήμαρχος, η κα. Ανούκ Μπρινκερινκ  – Κουβαρά αλλά και άλλοι στενοί του συνεργάτες. Η αγωνία λοιπόν θα πρέπει να είναι στην παράταξη του κ. Δημητριάδη ο οποίος θα κληθεί να δώσει λόγο στους Ποριώτες για τα έργα που έταξε και δεν υλοποίησε. Αλήθεια που είναι η ασφάλιση όλων των κατοίκων για επείγουσα αεροδιακομιδή και τηλεφωνικής πρόσβασης σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων; Πού είναι το ελικόπτερο; Που είναι το ασθενοφόρο που θα ερχόταν από την Κόρινθο;
Σημείωνε ο κ. Δημητριάδης προεκλογικά « Αξίζει της προσοχή σας: Αποτελεί δέσμευση του Γιάννη Δημητριάδη οτι το συμβόλαιο ασφάλισης για την επείγουσα διακομιδή θα υπογραφεί εντός των πρώτων μηνών της θητείας του (2014) και οτι αν ανακύψει οποιοδήποτε απρόβλεπτο κώλυμα αναφορικά με την χρηματοδότηση του, το κόστος θα καλυφθεί ιδιωτικά από τον ίδιο».
Πού είναι το καταμαράν που θα είχε έδρα τον Πόρο και πληρώματα από τον Πόρο και δύο δρομολόγια την ημέρα; Μάλλον ξεχάσε η παράταξη του κ. Δημητριάδη να πληροφορήσει τον κ. Κωνσταντινίδη οτι εκλέχτηκε Δήμαρχος ο κ. Δημητριάδης καθώς σύμφωνα με την επιστολή του κ. Κωνσταντινίδη ήταν βασική προϋπόθεση η εκλογή του κ. Δημητριάδη για να δρομολογηθεί το καταμαράν.
Γιατί «πετάχτηκε» το έργο ανάπλασης της Πόυντας; Έργο της τάξεως του 1 εκ. Ευρώ έτοιμο για υλοποίηση; Τι θα πείτε προεκλογικά στους κατοίκους της Πούντας; Τι θα πει στους Ποριώτες η παράταξη του κ. Δημητριάδη για το φεστιβάλ σκαφών; Τι θα πει για την γενικότερη υποβάθμιση του Πόρου σε όλα τα επίπεδα;
Ένα έργο έκανε: Τον 15 μέτρων μήκους αγωγό ομβρίων μπροστά στο κτήριο Συγγρού ο οποίος εδώ και κοντά δύο μήνες δεν έχει ολοκληρωθεί. Μην μιλήσουμε για την πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου που και αυτή δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί ( φωτισμός, φύτευση, αποκατάσταση) αν και ήταν έργο που η μελέτη υπήρχε στα συρτάρια του Δημαρχείου από την εποχή του κ. Σπυρίδωνα, όπως υπάρχουν για τις πλατείες στον Χριστό και στο Ρολόϊ.
Ακόμα και για την αφαλάτωση για την οποία είχε γίνει τόση διαφήμιση με τον πομπώδη τίτλο «στροφή στην αφαλάτωση», η παράταξη του κ. Δημητριάδη δεν καταφέρε να φτιάξει ούτε τον φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εμπρόθεσμα και να τον υποβάλλει έγκαιρα με αποτέλεσμα να χαθεί το έργο.
Αντίθετα έχει ομολογουμένως να παρουσιάσει μεγάλο έργο σε διωγμούς σε οτι κινείται. Έχει αρχίσει διωγμούς με μηνύσεις και άλλα στον πρώην Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Λιακόπουλο, στον πρώην Νομάρχη κ. Μίχα , στον πρώην Δήμαρχο κ. Δ. Στρατηγό ( γύρω στις δέκα πέντε), στον πρώην Αντιδήμαρχο και νυν Δημοτικό Σύμβουλο κ. Β. Ζεντέλη (άλλες τόσες περίπου), σε καμιά δεκαριά υπαλλήλους της Πολεοδομίας και της πρώην Νομαρχίας, στον νυν Αντιπεριφερειάρχη κ. Χατζηπέρο, στον Λιμενάρχη Πόρου και σε επιχειρηματίες μεταξύ αυτών και εμένα. Όλοι αθωώθηκαν. Αυτό είναι το έργο του κ. Δημητριάδη και με το έργο αυτό θα ξαναζητήσει την ψήφο των Ποριωτών.
Αυτή να είναι η αγωνία της παράταξης του κ. Δημητριάδη και όχι ποιος θα είναι ο Επικεφαλής της αντίπαλης παράταξης.
Μην αναφέρετε ως έργο το γεφυράκι στο νεκροταφείο γιατί αυτό είναι έργο της Περιφέρειας εντασσόμενο στα αντιπλημμυρικά έργα της Περιφέρειας.
Αυτά που αναφέρω είναι μερικά παραδείγματα από έργα που δεν έχουν γίνει μέχρι σήμερα γιατί η λίστα είναι πάρα πολύ μεγάλη.
Βέβαια να επισημάνω οτι το μεγαλύτερο «έργο» του κ. Δημητριάδη, έργο που δεν έχει καταφέρει κανένας άλλος Δήμαρχος στο παρελθόν, είναι να διχάσει την κοινωνία του Πόρου αποσκοπώντας στο «Διαίρει και Βασίλευε».
Όλα τα ανωτέρω, δείγμα των οποίων σας παρουσίασα, πρέπει να απασχολούν την παράταξη του κ. Δημητριάδη.

                                                                                                           Σας ευχαριστώ

                                                                                                         Δημήτρης Ι. Γρίβας

Εκτύπωση