ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣΚΟΙΝΩΝΙΑΛΙΜΑΝΙΠΟΡΟΣ

Αξιέπαινη πρωτοβουλία του Δήμου Πόρου και εθελοντών

Δανειζόμαστε από το f/b του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, το πιο κάτω κείμενο, που αναφέρεται σε μια αξιόλογη δράση, σχετική με τον καθαρισμό του  θαλάσσιου περιβάλλοντος στον Πόρο.

Πιστεύουμε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να προβάλλονται,προς γνώση και παραδειγματισμό.Αξίζει όμως να θυμηθούμε, πως παρόμοια δράση, είχε γίνει κατα την δεύτερη τετραετία με Δήμαρχο τον Δημήτρη Στρατηγό.

Διαβάστε το σχετικό κείμενο του Δημάρχου Πόρου:
Γιάννης Δημητριάδης

22 Μαΐου στις 5:25 μ.μ. 

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΒΥΘΩΝ ΚΑΙ ΑΚΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ
Με εντυπωσιακά αποτελέσματα ολοκληρώθηκαν οι καθαρισμοί βυθών και ακτών που διοργάνωσαν στις 19 και 20 Μαΐου ο Δήμος Πόρου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου, η εθελοντική ομάδα δυτών «Aegean Rebreath» και το Λιμεναρχείο Πόρου. Στο πλαίσιο της δράσης, 22 αυτόνομοι και ελεύθεροι δύτες (μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Πόρου), απομάκρυναν άχρηστα υλικά από το λιμάνι του Πόρου και κολλημένα δίχτυα από βυθούς στα βόρεια του νησιού, ενώ ισάριθμοι παράκτιοι εθελοντές διενήργησαν καθαρισμούς βορείων ακτών που επιβαρύνονται με θαλάσσια απορρίμματα της Αττικής. Με την ολοκλήρωση της δράσης συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 70 λάστιχα, 150 μεγάλες σακούλες και τσουβάλια ανακυκλώσιμων υλικών, δίχτυα, μπαταρίες σκαφών, σωλήνες, σκοινιά και δεκάδες αντικείμενα από σίδερο, πλαστικό, γυαλί κ.α.
Τα έξοδα της δράσης καλύφθηκαν από το ΔΛΤ Πόρου, καθώς και από τους ακόλουθους χορηγούς: Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού, ΑΠΑΝΑ, Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, Γιάννης Δημητριάδης, ξενοδοχεία: Nikis’ Village, Saron, Διούνυσος, Παύλου, Kichli, Kaikas Studios, Συμεών, εστιατόρια: Στη Ρότα, Βασίλης, Πέτρος, Άσπρος Γάτος, Macaroni & More. Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί τους παραπάνω χορηγούς, την «Aegean Rebreath», το Λιμενάρχη και το προσωπικό του Λιμεναρχείου Πόρου, το Associated Press και το porosnews για τη δημοσιογραφική κάλυψη, τους υπαλλήλους του Δήμου και του εργολάβου καθαριότητας που συμμετείχαν στις δράσεις, καθώς και όλους τους Ποριώτες εθελοντές που συνέδραμαν σε αυτές και ειδικά στους: Νούλη Σπουρλάκο, Γιώργο Αναγνωστόπουλο, Γιάννη Μοστίτσογλου, Δημήτρη και Στέφανο Μενεγάκη, Κώστα Σκαμνάκη, Νίκο Σούχλα, Λάκη Ρούσο, Τάκη Θεοφάνους, Δημήτρη Καΐκα, Κατερίνα Ανδρεάδη, Δήμητρα και Μαρία Καΐκα και Χρύσα Τζανετοπούλου.
Τέλος, από πλευράς Δήμου, τον προγραμματισμό της δράσης επιμελήθηκαν ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Γιώργος Αλιφέρης και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος περιβάλλοντος Νάγια Κοράλλη και τον συντονισμό της σε στεριά και θάλασσα, τα μέλη του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου, Δημήτρης Πολυσόπουλος, Γιώργος Κλείσας και Αλεξανδρος Δημητριάδης, μαζί με τους δύο Αντιδημάρχους,Τάσο Παπαχρήστου και Γιώργο Κουτουζή

 

 

 

Εκτύπωση