ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΚΟΙΝΩΝΙΑΛΙΜΑΝΙΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΡΟΣΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλά αυτοί στην Δημοτική Αρχή Πόρου παίζουν ακόμη με την…κουδουνίστρα

Διαβάστε τι έγραφε στις 30 Μαρτίου 2018 η ηλεκτρονική τοπική ντουντούκα παραπληροφόρησης του Δημάρχου Πόρου για τις πλαζ Ασκελίου και Μοναστηρίου, σημειώνοντας επί λέξει : 
Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Πόρου, οι εν λόγω παραχωρήσεις εγκρίθηκαν ήδη από την Αποκεντρωμένη Διοίκησης Αττικής,…….

Για να κατανοήσετε το μέγεθος του ψεύδους και της παραπληροφόρησης που δέχονται οι Ποριώτες από την Δημοτική τους Αρχή και από την ηλεκτρονική  ντουντούκα του Δημάρχου, σας κάνουμε γνωστό ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, ΑΠΕΡΡΙΨΕ την απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Πόρου για  παραχώρηση της πλαζ  στο  Ασκέλι Πόρου, ενώ η πλαζ στο Μοναστήρι δεν λειτούργησε ακόμη, επειδή  το Δ.Λ.Τ.Πόρου και εδώ απεδείχθη ανίκανο να προχωρήσει σε σωστή και νόμιμη δημοπράτηση. 
Να τονίσουμε, πως δεν τους φταίει η αντιπολίτευση που ζητάει να γίνονται όλα νόμιμα, αλλά ο εγωισμός,η ξεροκεφαλιά και η ανικανότητα νέων και γερόντων, που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις.
Διαβάστε πιο κάτω το άρθρο της ηλεκτρονικής  ντουντούκας του Δημάρχου,  στις 30/3/18  που ξευτέλισε τον Δήμαρχο Πόρου, αφού λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο:

Λειτουργούν και πάλι από φέτος οι παραλίες Ασκελίου και Μοναστηριού

Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, μετά από πέντε χρόνια κατά τα οποία οι εγκαταστάσεις της πλαζ Ασκελίου παρέμεναν ανενεργές, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει ο νέος Νόμος 4504/2017, προχώρησε στην παραχώρησή τους, ώστε να λειτουργήσουν και πάλι από φέτος το καλοκαίρι.
Η παραχώρηση έγινε με απευθείας ανάθεση στο ξενοδοχείο Αίγλη για ένα χρόνο έναντι 20.000€, καθώς προς το παρόν είναι νομικά αδύνατη η διενέργεια 5ετούς διαγωνισμού. Με βάση τις διατάξεις του ίδιου Νόμου, παραχωρήθηκαν επίσης και οι χώροι ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων εστιατορίων στην περιοχή της Πέρλιας.

Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Πόρου, οι εν λόγω παραχωρήσεις εγκρίθηκαν ήδη από την Αποκεντρωμένη Διοίκησης Αττικής, όπως είχαν εγκριθεί, μετά από προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Πόρου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, και για το 2017. Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο ότι, παρά τις ξεκάθαρες προβλέψεις του νέου Νόμου, οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας και του τοπικού Λιμεναρχείου καταψήφισαν χωρίς κανένα νομικό έρεισμα όλες τις παραπάνω παραχωρήσεις, επιβεβαιώνοντας, χωρίς να έχουν πλέον καμία δικαιολογία, την αρνητική τους στάση έναντι του Πόρου και της τουριστικής του ανάπτυξης.

Τέλος, μια ακόμα ευχάριστη εξέλιξη για τον Πόρο είναι η έναρξη λειτουργίας από φέτος και της πλαζ Μοναστηρίου, καθώς, μετά την χαμένη χρονιά του 2017 (εξαιτίας της καθυστέρησης που προκάλεσαν οι ενέργειες της αντιπολίτευσης και του Λιμεναρχείου που επίσης είχαν καταψηφίσει την πενταετή παραχώρησή της), η παραχωρησιούχος εταιρία Fiftyseven προετοιμάζει ήδη την λειτουργία της από φέτος και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Εκτύπωση