ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΡΟΣΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δήμαρχε Πόρου, ζήτησε από τον Τάκη Χατζηπέρο να σου λύση το πρόβλημα με το νερό στο νησί

Με άρτον και θεάματα ηρεμούσαν  τον όχλο, τους εξαγριωμένους δηλαδή Ρωμαίους πολίτες, που δυσανασχετούσαν με την πολιτική που εφάρμοζε ο Καίσαρας.

Η ιστορική φράση, αλλά και σημερινή διεθνής έκφραση «άρτον και θεάματα» ανάγεται στη ρωμαϊκή περίοδο και προέρχεται από τη λατινική φράση panem et circenses.
Κατά τον Γιουβενάλη, διάσημο Ρωμαίο σατυρικό ποιητή, ο αυτοκράτορας προσέφερε στο λαό σιτάρι (ψωμί) και θεάματα στο αμφιθέατρο (στην πρώιμη βυζαντινή περίοδο, στον ιππόδρομο) με σκοπό να τους αποσπά από τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας.
Σήμερα χρησιμοποιείται αυτή η έκφραση σε περιπτώσεις πολιτικής εξαθλίωσης ενός λαού, που αρκείται μόνο σε εφήμερες απολαύσεις – διασκεδάσεις, τις οποίες βεβαίως παρέχουν οι πολιτικοί προς αποτροπή της προσοχής των πολιτών (της κοινής γνώμης) από την κακή κατάσταση των πραγμάτων της Πολιτείας ή προς αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων με επικείμενη λύση διάφορη από τη θέληση των πολιτών.
Αυτή ακριβώς η εικόνα υπάρχει στον σημερινό Πόρο, με τον Δήμαρχο να προσφέρει άρτον, (ξέρει αυτός) και τον ίδιο να προσφέρει και θέαμα, που το βαπτίζει πολιτισμό.( Ο Τόνι Σφήνος πολιτισμός δήμαρχε;
Εκεί φτάσαμε. Και οι  σφουγγοκωλάριοι σου να σε επαινούν στο f/b.)
Αλλά τα προβλήματα προβλήματα. Και κυρίως με την ποιότητα και την ποσότητα του νερού, που και αυτό το καλοκαίρι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στον Πόρο.
Για άλλη μια φορά συστήνουμε στον Δήμαρχο Πόρου να απευθυνθεί στον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Τάκη Χατζηπέρο να λύσει το πρόβλημα, όπως έπραξε και αλλού.

Αφου δεν μπορεις  Γιάννη Δημητριάδη να λύσεις το πρόβλημα ζήτα βοήθεια απο τον Χατζηπέρο που μπορει να το λύσει και το απεδειξε.
Γιατί τέτοιος και τόσος εγωισμός Γιάννη Δημητριάδη  ;
Πρώτιστα βλάπτεις  τους Ποριώτες .
Εκτύπωση