ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΚΟΙΝΩΝΙΑΛΙΜΑΝΙΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκαθηλώνει από την Δημαρχία του Πειραιά τον Μώραλη η απλή αναλογική

Αυτές οι Δημοτικές εκλογές στον Πειραιά, θα θυμίζουν λαϊκή πανήγυρη, όπου θα γίνεται στους πάγκους της «έκθεση συνδυασμών και υποψηφίων».

Από τον σημερινό συνδυασμό του Μώραλη, θα δημιουργηθεί ένας τουλάχιστον ακόμη, που δεν αποκλείεται να είναι και «αχυροσυνδυασμός» για τη δεύτερη Κυριακή, αφού είναι αδιανόητο να περάσει το 50% την πρώτη Κυριακή ο συνδυασμός του σημερινού Δημάρχου.

Με απόντα δε από τον συνδυασμό του Δημάρχου τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Μώραλης δεν λέει απολύτως τίποτα στους Πειραιώτες.

Η Νέα Δημοκρατία, θα στηρίξει τον σημερινό συνδυασμό του Βασίλη Μιχαλολιάκου, (με ή χωρίς αυτόν), αλλά με γενναία ανανέωση και νέους υποψήφιους και από τον συνδυασμό Μώραλη.  Το ΚΙΝΑΛ, φέρεται διχασμένο, με κόντρα που φουντώνει ανάμεσα σε Προεδρικούς και μη.

Οι προεδρικοί επιθυμούν την στήριξη του Γιάννη  Μώραλη, ενώ οι άλλοι θέλουν αυτόνομη κάθοδο, με υποψήφιο Δήμαρχο, τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Δημήτρη Κατσικάρη.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, αν ομονοήσουν , θα κατεβάσουν ένα συνδυασμό, με υποψήφιο Δήμαρχο τον Πασοκογενή Δημήτρη Γκερλέ.

Ο Σήφης Βουράκης δεν εγκαταλείπει και θα κατέβει με δικό του συνδυασμό και φυσικά η Χρυσή Αυγή, που ακόμη δεν έχει βρει τον επικεφαλή της. Στην πιάτσα ακούγονται για κάθοδο ακόμη 4 έως 5 συνδυασμών, αλλά για αυτούς υπομονή.

Εκτύπωση