ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λάζαρος Λασκαρίδης: «Έτοιμοι ν’ αλλάξουμε την Καλλιθέα. Το παλιό και το παμπάλαιο φεύγουν»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η επιχείρηση επανόδου στα δημοτικά δρώμενα ανθρώπων που έχουν συνδέσει ανεξίτηλα -επί τετραετίες- το όνομά τους με την απαξίωση της Καλλιθέας και την εξυπηρέτηση και μεγαλο-«ημετέρων», σε βάρος της πόλης και των ανθρώπων της,επαναφέρει στην προεκλογική ατζέντα, τουλάχιστον πέντε μεγάλα ζητήματα:

-Το ατέλειωτο οικονομικό αλισβερίσι στη μαρίνα Καλλιθέας, όπου εισέπραττε για τον ελλιμενισμό σκαφών οποιοσδήποτε άλλος εκτός από τον Δήμο

-Τη δρομολόγηση υπόγειων διαδικασιών που απέφεραν σε «ημέτερο» 2.500.000 ευρώ για κτήμα που έχει πολιτογραφηθεί με το όνομά του

-Την ουσιαστική ανάθεση δημοτικών επιχειρήσεων σε εξέχοντα πρόσωπα της προηγούμενης διοίκησης-στενούς συνεργάτες τους, στη λογική «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει»

-Την οικεία αξιοποίηση του χώρου του άλλοτε εργοστασίου ΙΖΟΛΑ

-Την αγορά ενός εγκαταλελειμμένου κινηματογράφου με τίμημα μεγαλύτερο του ενός εκατομμυρίου ευρώ

Τα ίδια χρόνια, η κοινωνική πολιτική στην πόλη ήταν ανύπαρκτη, η αισθητική της υποχώρησε σε απελπιστικό βαθμό και έγινε θεσμός η πελατειακή εξυπηρέτηση

Το γεγονός ότι η σημερινή διοίκηση του Δήμου συνεχίζει την απονεύρωση και απαξίωση της πόλης, αυτό –σε καμία περίπτωση- δεν αποτελεί «κολυμβήθρα  του Σιλωάμ» για εκείνους που ξεκίνησαν- με ιδιαίτερη μαεστρία, είναι αλήθεια- την υποβάθμιση της Καλλιθέας.

Οι πατερναλιστικές και ρεβανσιστικές διαθέσεις που επιδεικνύουν, πέφτουν οριστικά στο κενό. Οι Καλλιθεάτισσες και οι Καλλιθεάτες έχουν πάρει απόφαση να σταματήσουν την κατρακύλα της τελευταίας 20ετίας. Στους υπεύθυνους έχουν δώσει ήδη το εισιτήριο για επιβίβαση στο «τρένο της μεγάλης φυγής».

Στις 26 Μαΐου, την ημέρα διενέργειας των δημοτικών εκλογών, τελειώνουμε μια κι έξω με το παλαιό, που εκφράζεται από τη σημερινή διοίκηση και με το… παμπάλαιο της προηγούμενης.

Αποτελεί υπόθεση ζωής για όλους εμάς που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, ζούμε και κινούμαστε στην Καλλιθέα (κι όχι σε ανάρμοστες διαδρομές με τα πολυτελή βόρεια προάστια, όπως εκείνοι που τη χρησιμοποιούν ως «εταίρα» μόνο και μόνο για να καταλάβουν αξιώματα) η αλλαγή στην πόλη.

Είμαστε έτοιμοι! ΤΩΡΑ!».

Εκτύπωση