ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΚΟΙΝΩΝΙΑΛΙΜΑΝΙΠΟΡΟΣ

Φτωχότερος ο Κόσμος της Ενημέρωσης χωρίς τον Δημοσιογράφο Βασίλη Λαζαρίδη

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι  μας συμπαραστάθηκαν και συμμετείχαν στο βαρύ πένθος μας του αιφνίδιου θανάτου του  Βασίλη Λαζαρίδη.

Ενα πολύ σύντομο βιογραφικό σημείωμα σχετικά με την δημοσιογραφική του πορεία.

Ασχολείται από το 1982 με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκλεγόμενος δυο συνεχείς τετραετίες στο Δήμο Αθηναίων, με τον συνδυασμό του αείμνηστου Δημάρχου Δημήτρη Μπέη.

Ως αντιπολίτευση στο Δήμο Αθηναίων, επανεκλέγεται με τον συνδυασμό της  αξέχαστης Μελίνας Μερκούρη, με Δήμαρχο τον αείμνηστο Μιλτιάδη Έβερτ.

Στην συνέχεια συμμετέχει στις Δημοτικές εκλογές σε συνδυασμό με επικεφαλής τον Θόδωρο Πάγκαλο,και με εκλεγόμενο Δήμαρχο τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Λόγω της εκλογής του ως σύμβουλος της πλειοψηφίας, επί  Δ.Μπέη, υπηρετεί τους Αθηναίους από την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, μέλος του Δ.Σ στο Ίδρυμα ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑ, Ορφανοτροφείο στην Κηφισιά, που εποπτεύεται από Υπουργείο Οικονομικών και τον Δήμο Αθηναίων.Πρόεδρος Δ.Σ παιδικών σταθμών Αττικής του τότε Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας (Υπουργός Μαρία Κυπριωτάκη Περράκη) και αλλού.

Διετέλεσε Διευθυντής στο Γραφείο της Υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ρούλας Κακλαμανάκη με υπουργό τον Λευτέρη Βερυβάκη.

Με Υπουργό Γεωργίας τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη,βρίσκεται στο γραφείο Τύπου του Υπουργού και δημοσιογραφικά υπεύθυνος της τηλεοπτικής εκπομπής στην ΕΡΤ, ¨ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ» και ραδιοφώνου με Τίτλο «Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ».

Έχει βραβευθεί για την προσφορά του στο Δήμο Αθηναίων με το «Βραβείο της πόλης των Αθηναίων«, από την ¨Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών» για την δημοσιογραφική του προσφορά, από την «Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος»  και από την  «Ένωση Προστασίας Περιβάλλοντος Πειραιά».

Επίσης έχει λάβει ευχαριστήριες επιστολές από τον πρώην Μητροπολίτη Πειραιώς Κο Καλλίνικο, καθώς και από τον σημερινό Μητροπολίτη Πειραιώς Κο Σεραφείμ.

Αν και με πτυχίο Ηλεκτρολόγου (από το τότε Μικρό Πολυτεχνείο), φοιτά στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας

( δάσκαλοι του ο Γιάννης Καψής, Λυκούργος Κομίνης κ.α) και τελειώνοντας ξεκινά ως εκπαιδευόμενος δημοσιογράφος στα ΝΕΑ και στη συνέχεια στο ΕΘΝΟΣ.

Το 1989 βρίσκεται στο Συγκρότημα Κουρή,καλύπτοντας στην εφημερίδα ΑΥΡΙΑΝΗ το Πειραϊκό Ρεπορτάζ.

Το 1993 διευθύνει ως υποδιευθυντής το ΡΑΔΙΟ ΑΘΗΝΑ και παράλληλα είναι αρχισυντάκτης στην καθημερινή εφημερίδα ΣΤΑΡ, ενώ στο ραδιόφωνο παρουσιάζει την πρωινή πολιτική εκπομπή «ΡΑΔΙΟ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ»,

Το 1996 αναλαμβάνει γενικός Διευθυντής στην Πειραϊκή τηλεόραση Τ.V MAGIC ΠΕΙΡΑΙΑ  και στην συνέχεια Γενικός Διευθυντής στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ.

Στην τηλεόραση, Κανάλι-29 έχει την πρώτη τηλεοπτική εκπομπή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το 1991, συνεχίζοντας την τηλεοπτική του πορεία στην ΕΡΤ, βραβεύοντας τον για την δημοσιογραφική του έρευνα για το Ρεμπέτικο Τραγούδι μέσα από την δίχρονη τηλεοπτική εκπομπή του «ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ»

Από το 1995 παράλληλα ξεκινά την εκδοτική του παρουσία στον Πειραϊκό Τύπο με την έκδοση της πρώτης τετράχρωμης αυτοδιοικητικής εβδομαδιαίας εφημερίδας, «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ» που το 2015 ανέσταλει η κυκλοφορία της, μετά από 21 χρόνια παρουσίας  της στα δρώμενα του Δήμου Πειραιά.

Μάχιμος Διαπιστευμένος Ναυτιλιακός Συντάκτης, αγωνιζόταν κατά των αδικιών  στο Λιμενικό Σώμα.

Ήταν ο ιδιοκτήτης και Διευθυντής (από το 2005) της ηλεκτρονικής εφημερίδας ( για την Αυτοδιοίκηση), www.mellon.gr, και εκδότης  της εφημερίδας «ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ» Πόρου – Γαλατά, και των περιοδικών» POROS TRAVEL» , » ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ» , «ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΕΥΣΕΙΣ» και της πολιτικής έκδοσης «ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ».

Εκτύπωση