ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΚΟΙΝΩΝΙΑΛΙΜΑΝΙΠΟΡΟΣΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΕΝΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΝΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ.Π.

Δημήτρης Συξέρης 

Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.Π.

Μέσα σε χρόνο-ρεκόρ ελάχιστων ημερών απο την ημέρα που ως Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.Π., κατέθεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά την ογκωδέστατη Μυνητήρια Αναφορά Κατά Παντός Υπευθύνου για την 6ετή καθυστέρηση επισκευής του Λιμανιού του Πόρου, διατάχθηκε Κατεπείγουσα Προκαταρκτική Εξέταση για τη διερεύνηση Ποινικών Ευθυνών των αρμοδίων.

Όπως μου δήλωσε ο Ανακριτής, θα καταθέσω πρώτος στον Ανακριτή ως μάρτυρας κατηγορίας, καθώς ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου ήταν αυτός οποίος ανακίνησε το ζήτημα έπειτα από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Στις 75 σελίδες που υποβάλλαμε, αναφέρεται το ιστορικό του ζητήματος καθώς και δεκάδες δημοσιεύματα και αναφορές των αρμοδίων Αιρετών και Υπηρεσιακών Παραγόντων της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Πόρου, του Λιμενικού Ταμείου κλπ, από το 2012 μέχρι σήμερα. Ο σκοπός του Συλλόγου για τις ενέργειες μας ήταν, η με κάθε νόμιμο τρόπο, πίεση για την έναρξη των εργασιών. Ο Ε.Ε.Σ.Π, όπως και οι επαγγελματίες του νησιού, ενδιαφέρονται πρωτίστως για την αποκατάσταση του Λιμένα, αλλά θεωρούμε καθήκον μας να αναδείξουμε το ζήτημα στο μέγιστο βαθμό, ώστε -εφόσον αποδειχθούν- να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες για την απίστευτη αυτή καθυστέρηση στους υπεύθυνους.
Όπως έχουμε ήδη ενημερωθεί από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο, ξεκινά εντός των επόμενων ημερών η έναρξη των εργασιών, με την ολοκλήρωση τους να αναμένεται πριν το Πάσχα του ερχόμενου έτους.

πηγή f/b Δημήτρης Συξέρης: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2089948874404944&set=a.542724802460700&type=3&theater

Εκτύπωση