ΠΡΟΦΙΛ

Ο Βασίλης Λαζαρίδης είναι δημοσιογράφος και βρίσκεται στις επάλξεις του επαγγέλματος από το 1989.

Εργάστηκε σε εφημερίδες Πανελλήνιας κυκλοφορίας και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς σε διευθυντικές θέσεις. Από τους πρώτους που εμφανίστηκαν στην ιδιωτική τηλεόραση με εκπομπή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση  και την μοναδική για την εποχή εκείνη τηλεοπτική εκπομπή για το ρεμπέτικο τραγούδι, «ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ». Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ» και στον τηλεοπτικό σταθμό «TV MAGIC ΠΕΙΡΑΙΑ». Το 1995 εκδίδει την πρώτη έγχρωμη εφημερίδα του Πειραιά, το «Δημοτικό Μέλλον» και  στην συνέχεια τα Περιοδικά «Πειραιώς Γεύσεις», «Πορτραίτα», «Τουριστικό Μέλλον» και το «POROS TRAVEL». Πρόσφατα κυκλοφόρησε και την εφημερίδα «αντίλογος».

Το 2005 δημιουργεί την ιστοσελίδα www.mellon.gr και την εμπορική ιστοσελίδα www.pireosagora.gr ενώ είναι υπό κατασκευή η ιστοσελίδα «limaniena.gr. Έχει τιμηθεί με το «ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ».

Επίσης έχει βραβευθεί για την δημοσιογραφική του προσφορά από τον «ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ»,την ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, την «ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ», τον «ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ  ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ», από Δημάρχους, την Δημοτική Αστυνομία Πειραιά», την Πυροσβεστική Υπηρεσία, από φορείς και άλλους.

Γεννήθηκε στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης, ζει στον Πειραιά που αγαπάει και στον Πόρο που λατρεύει.